marți, 29 mai 2012

Un concept-car pentru a aniversa 50 de ani de la primul Alpine A110



Modelul Alpine Berlinette aniverseaza anul acesta 50 de ani. Pentru a celebra acest eveniment, Renault a creat un nou concept-car super-sportiv, Renault Alpine A110-50, dedicat performantei si placerii de a pilota.


Sunt marci al caror renume a devenit patrimoniu national. Iar Alpine este o astfel de marca. In ADN-ul sau, pasiunea sportiva si expertiza tehnica Renault se imbina perfect.

  • Conceptul sportiv Renault Alpine A110-50 redefineste cele mai reprezentative caracteristici stilistice ale Berlinettei, intr-un mod modern si spectaculos.
  • Caroseria din fibra de carbon arboreaza o noua nuanta de albastru care reinterpreteaza intr-o nota contemporana „albastrul Alpine".
  • Fabricat cu expertiza de renume a Renault Sport Technologies, conceptul Renault Alpine A110-50 este impregnat de „spiritul” si tehnologia sporturilor cu motor. In plus, beneficiaza de experienta Renault dobandita cu Mégane Trophy, folosind aceeasi platforma tehnica

Conceptul Renault Alpine A110-50 redefineste cele mai reprezentative caracteristici de design ale modelului Alpine original, intr-o maniera moderna si spectualoasa prin:

  • formele sculptate ale caroseriei elegante si fluide, care sunt puse in valoare de jocul de lumini, peste care aerul pare sa alunece
  • proiectoarele de ceata, desenate in semicerc, cu un aer tehnic si retro in acelasi timp, datorita LED-urilor de culoare galbena – sunt exact asa cum trebuie sa fie!
  • o luneta tridimensionala foarte originala, care dezvaluie motorul amplasat in pozitie centrala spate.
  • grilele de aer plasate pe fiecare latura a modelului, reamintind de masca de aductie de aer de pe aripile spate ale Berlinettei. Cu rol functional totodata, grila din partea dreapta asigura racirea cutiei de viteze, iar cea din partea stanga a compartimentului motor.

Produsa de Faster, caroseria din carbon arboreaza o noua nuanta de albastru care reinterpreteaza intr-o nota contemporana „albastrul Alpine". Fiecare panou mobil beneficiaza de o cinematica demna de cele mai frumoase G.T- uri.: capota fata se deschide spre fata, in timp ce capota spate spre spate, iar portierele au o deschidere tip „fluture”

Mai multe detalii gasiti in prezentarea de mai jos:




Sursa: Renault Romania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu