marți, 29 mai 2012

Grupul Renault România a fost partener al Challenge Kart Low Cost


Grupul Renault România a fost partener al Challenge Kart Low Cost, competiţie organizată de Universitatea din Pitesti, vineri, 18 mai, la Merisani. Pe pista de încercări folosită ani în sir pentru testele modelelor Dacia au concurat 7 karturi, 6 termice si unul electric.


Vehiculele au fost construite de la zero de studentii de la Universitatea din Pitesti si de colegi de-ai lor din Franta, de la Université de Bourgogne, ISAT de Nevers. În ciuda faptului că pista a fost acoperită de apă si a pus probleme pilotilor, studentii au făcut dovada capacitătilor tehnice iesite din comun ale karturilor. După mansele de calificare, în care a fost stabilită ordinea intrării în concurs, studentii au fost trecut printr-o probă de sprint (15 ture), una de andurantă (40 ture), o probă de design si evaluare a sasiului si a inovatiilor tehnologice. Ultima probă a reprezentat-o evaluarea costului fiecărui kart, care nu ar fi trebuit să depăsească 2.000 EUR (+ TVA).

Atractia concursului au reprezentant-o cele două karturi electrice, unul realizat de studentii Universitătii Pitesti, Departamentul Autovehicule si Transporturi, celălalt de colegii din Franta. Kartul electric construit de echipa de la Universitatea din Pitesti a fost realizat în circa o lună si este un proiect dezvoltat de studenti din anii 2 si 3 de la Sectia Autovehicule Rutiere. Studentii au fost responsabili de constructia pieselor care fac legătura între sasiu si tractiune si cablajele, dar pentru obtinerea anumitor piese au beneficiat de sprijinul unuia dintre furnizorii Grupului Renault - Alseca. Kartul electric este echipat cu un motor ce atinge 10 kw în vârf, are control programabil si poate atinge o viteza maxima de 60 km/oră, fiind echipat cu 4 baterii litiu-ion. De asemenea, are afisaj digital la bord care indică puterea instantanee si curentul absorbit.

Challenge Kart Low Cost este un rezultat al colaborării Université de Bourgogne, ISAT de Nevers, France – Universitatea din Piteşti, România. Acesta este organizat cu sprijinul Grupului Renault Romania şi sub tutela Societăţii Inginerilor de Automobile din România şi marchează şi aniversarea a 15 ani de Erasmus la Universitatea din Piteşti. În rezumat, obiectivul acestei competiţii este pregătirea viitorilor ingineri pentru gestiunea unui proiect, prin dezvoltarea spiritului de muncă în echipă, repartizarea responsabilităţilor, respectarea termenelor şi a bugetului alocat, în final, prin dezvoltarea capacităţii de sinteză şi de compromis în raport cu constrângerile impuse printr-un caiet de sarcini.


Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu