marți, 12 iulie 2011

Barbu conduce in Cupa Dacia dupa prima zi a Raliului Sibiului


• Dupa ce a ocupat locul secund la Cluj, Sebastian Barbu confirma forma buna pe care o traverseaza instalandu-se pe prima pozitie a Raliului Sibiului
• Ziua secunda propune 6 sectiuni competitive. Startul pe prima proba a zilei este programat la ora 10:53, iar sosirea primei masini la 18:14Sebastian Barbu a confirmat in prima zi a Raliului Sibiului 2011 ceea ce stiam inca de anul trecut, si anume faptul ca ii plac intrecerile pe macadam. El si-a adjudecat superspeciala derulata in cartierul Strand, devansandu-i pe Ivan, cu 0.5 secunde, si Simone Tempestini (avans de 0.7 secunde), devenind primul lider al Cupei. Pe Dobarca 1 insa, Ivan, campionul in exercitiu, izbutea sa-si treaca in cont cel mai bun timp si facea rocada cu Barbu, iar Nastase urca pe locul 3. Cei trei aveau sa obtina, in aceasta ordine, cei mai buni timpi pe Dobarca 2, astfel ca, in frunte, ierarhia ramanea neschimbata inaintea parcului de service care preceda probele de noapte.

Apoi, urcarea spre Paltinis avea sa ii revina lui Barbu, urmat de Ivan si Cornea, in timp ce Nastase nu reusea decat al cincilea timp. Acesta isi pastra locul trei in clasamentul Cupei, dar ajungea la 37,4 secunde de noul lider, Barbu, care-l devansa cu 3 zecimi pe Ivan. Pe Santa in coborare nu am mai asistat la o schimbare la varf, dar, in schimb, victoria categorica a lui Nastase, care a reusit al 10-lea timp absolut si al 8-lea FIA, a facut ca ecarturile aproape sa se topeasca. Astfel ca ziua de sambata, cea decisiva pentru configuratia finala a clasamentului, urmeaza sa inceapa cu primii trei clasati intr-un ecart de numai 8,2 secunde.

Locul 4 este ocupat de Octavian Tirnovean, cel care este lider in competitia debutantilor. Si daca tot am amintit de aceasta intrecere sa spunem ca la capatul primei zile pe podiumul provizoriu mai figureaza Florin Tincescu si Bogdan Vlad Cornea.

Altfel, trebuie precizat ca vineri cel mai rapid Logan 1.6 MPI a fost cel pilotat de Francois Delecour, invitat special la aceasta intrecere (firesc, el nu puncteaza in ierarhia Cupei). Totodata, merita remarcat ca si de aceasta data automobilele Logan si-au probat fiabilitatea in cel mai casant raliu de macadam, toti competitorii Cupei urmand sa ia startul sambata.
Programul zilei de sambata

Ziua secunda debuteaza la ora 10:01, atunci cand este programat startul oficial, pentru ca, la ora 10:05 sa fie consemnata intrarea primei masini in parcul de service.

Iata si programul probelor speciale:

PS 6 Crinti 1– prima masina 10:53
PS 7 Crinti 2– prima masina 12:56
PS 8 Calugaru Max 1– prima masina 14:49
PS 9 Santa 1 – prima masina 15:12
PS 10 Calugaru Max 2– prima masina 17:00
PS 11 Santa 2- prima masina 17:23
Sosire – prima masina 18:14


Sursa: Dacia Group

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu