vineri, 31 mai 2013

Renault România a oferit Universităţii din Piteşti un sistem de videoconferinţe


Universitatea din Piteşti beneficiază, din luna mai 2013, de un nou sistem de videoconferinţe, oferit ca sponsorizare de către Renault România. Prin intermediul acestui echipament, studenţii din cadrul Departamentului de Fabricaţie şi Management Industrial al Universităţii Piteşti şi colegii lor de la Université de Lorraine - site Metz, din Franţa, vor putea colabora mai bine în cadrul programului comun de masterat.

Masterul „Managementul Logisticii" durează un an şi jumătate (trei semestre) şi se adresează absolvenţilor cu licenţă care lucrează sau doresc să lucreze în domeniul logisticii industriale sau al gestiunii producţiei. Cei mai buni dintre studenţi beneficiază, prin programul ERASMUS, de stagii de cercetare la Université de Lorraine - site Metz.

Renault România oferă studenţilor şi profesorilor acces la expertiză prin specialiştii săi în domeniul logisticii industriale. Logistica este un domeniu foarte important în fabricaţia de automobile, deoarece prin intermediul acesteia se asigură materiile prime, piesele şi subansamblurile necesare fluxului de fabricaţie, dar şi punerea produsului finit la dispoziţia clientului.

Renault şi mediul universitar
Renault România este partener constant al principalelor universităţi tehnice din ţară, contribuind la dezvoltarea educaţiei universitare în domeniul ingineriei automobilelor și sprijinind inserţia tinerilor pe piaţa muncii. În afara programului de master Managementul Logisticii, alte două programe de master au fost inițiate de Renault Technologie Roumanie: Ingineria Proiectelor în Automobile (la Universitatea  Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi şi  Universitatea din Piteşti) și „Controlul Zgomotului şi Vibraţiilor” (la Universitatea Politehnica din București).


O altă direcţie de susţinere a mediului universitar o reprezintă programul de stagii „Drive Your Future”, de care au beneficiat, în 11 ani, 1000 de studenţi din toată ţara. În prezent, 111 studenţi de la universităţi din România, dar şi din afara ţării, urmează programul de stagii „Drive Your Future” 2013 în diverse entităţi ale grupului.

Renault în România
România, cu cei aproximativ 18.000 de angajaţi, este a doua ţară a Renault la nivel mondial în ceea ce priveşte efectivele şi singura, cu excepţia Franţei, care posedă toate competenţele unui constructor auto. De la preluarea uzinelor Dacia, în 1999, şi până astăzi, Renault a dezvoltat în ţara noastră o paletă extinsă de meserii specifice industriei automobilului. Principalele entităţi ale sale sunt Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul ILN), Matriţe Dacia (Piteşti), centrul de design Renault Design Central Europe, Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu) şi direcţia comercială Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).



Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu