miercuri, 6 februarie 2013

Renault este masina oficiala a tortei olimpice in Romania


Bucuresti, 1 februarie 2013: Renault este masina oficiala a Tortei Olimpice in Romania, adusa in tara noastra pentru prima data in istorie direct de la Atena. Torta Olimpica va ajunge in tara pe 3 februarie si va fi apoi transportata de catre Renault la Brasov, acolo unde va avea loc Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), in intervalul 17-22 februarie.


Renault este partener oficial al FOTE, asigurand transportul Tortei Olimpice pe traseul Bucuresti-Brasov si deplasarea staff-ului festivalului, pe toata perioada desfasurarii competitiei. Prin acest parteneriat, Renault isi declara inca o data suportul acordat valorilor olimpice, concretizat anul trecut prin sustinerea delegatiei olimpice a Romaniei in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Londra.

Este pentru prima data cand Torta Olimpica, unul dintre cele mai importante simboluri ale Jocurilor Olimpice, va sta propriu-zis in Romania, dupa ce aceasta a fost in trecere prin tara noastra, in 1972, in drumul spre Jocurile Olimpice de la München, si in 1980, in drum spre Moscova.
Flacara Olimpica va fi aprinsa pe 2 februarie, in cadrul unei ceremonii speciale organizate la Atena, pe Panathenaic Stadium. O zi mai tarziu, Flacara Olimpica va ajunge in Bucuresti. De la Aeroportul Otopeni torta va fi preluata si escortata de 4 autoturisme Renault, doua Renault Laguna si doua Renault Latitude, care o vor purta catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR). Aici va avea loc, la ora 14:30, „Ceremonia de Aprindere a Tortei Olimpice”, protagonista momentului solemn al aprinderii fiind Uca Marinescu, celebra exploratoare care a atins, pe schiuri, cei doi poli ai Pamantului, intr-un singur an calendaristic (2001).
In intervalul 3-10 februarie, Torta Olimpica va ramane la Bucuresti, urmand sa fie apoi transportata de Renault la Brasov, unde va avea un loc central in cadrul Ceremoniei de Deschidere a FOTE.
Despre parteneriatul cu Renault, Octavian Morariu, Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a declarat: „In 2012, Renault a fost un partener puternic al COSR, sprijinind participarea delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra si oferind 16 autoturisme ca premiu medaliatilor nostri. Anul acesta, ne bucuram sa avem din nou sustinerea Renault, de data aceasta pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, Brasov 2013. Este prima data cand se organizeaza in Romania un eveniment sportiv de asemenea amploare, de aceea primim cu mare bucurie, ca pe un semn de profunda incredere, sprijinul partenerilor nostri. ”
Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie, a declarat: „Renault sprijina valorile olimpice pentru ca acestea sunt valorile pe care le punem la baza activitatii noastre zilnice. In vara am fost incantati sa ii sprijinim pe olimpici, iar acum ne bucuram sa sustinem sportivii tineri in drumul lor spre performanta. «Masina Campionilor Olimpici» si «Masina Tortei Olimpice» sunt doua titluri care ne onoreaza si care ne provoaca sa ne mentinem si noi pe podium, in tot ce facem.”


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu