luni, 17 decembrie 2012

Copiii din Mioveni au venit la colindat şi la Dacia


Un grup de 120 de copii şi 20 de cadre didactice de la unităţi şcolare din Mioveni, Racoviţă şi Colibaşi a venit la colindat, joi, la Automobile Dacia. În rolul de gazdă primitoare s-a aflat chiar directorul general al Dacia, Jérôme Olive, iar oaspete de onoare a fost Moş Crăciun. Colindătorii şi profesorii lor au venit de la şase unităţi de învăţământ: Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 (Mioveni), Şcoala „Liviu Rebreanu” (Mioveni), Şcoala „George Topârceanu” (Mioveni), Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” (Mioveni), Şcoala „Marin Sorescu” (Racoviţă) şi Şcoala cu clasele I-VIII (Colibaşi).



Ei le-au oferit gazdelor şi lui Moş Crăciun un recital de colinde şi cântece de iarnă. Priceperea şi eforturile colindătorilor au fost răsplătite de Moş Crăciun şi de reprezentanţii uzinelor cu miniaturi Dacia Logan şi Dacia Sandero, cărţi şi dulciuri. 
După ce a mulţumit profesorilor şi copiilor pentru colindele oferite, Jérôme Olive, directorul general Dacia, a spus: „În România şi aici, la Mioveni, sunt multe talente, cântăreţi, actori. Dacă sunteţi astăzi, aici, înseamnă că profesorii voştri cred că aţi muncit bine. Semestrul şcolar încă nu s-a încheiat. De aceea, vă urez succes până la încheierea şcolii, să învăţaţi şi să lucraţi bine până la capăt, aşa cum facem şi noi, la Dacia. Este foarte important să munciţi pentru voi, nu pentru părinţii voştri. Domnilor profesori, vă mulţumesc şi dumneavoastră, pentru tot ce faceţi pentru tinerii din Mioveni. Aveţi o meserie pasionantă, dar dificilă. Aşa cum arborii cresc pentru că au rădăcini şi frunze, care se dezvoltă hrănindu-se în lumină, la fel este şi cu oamenii în ceea ce priveşte învăţătura. Este foarte important tot ce aveţi în România - tradiţii, cântece şi este la fel de important să le păstraţi. Vă mulţumesc pentru că ne-aţi adus în ambianţa Crăciunului şi vă urez Sărbători fericite, alături de familiile voastre!"  

Primirea colindătorilor la Uzinele Dacia a devenit deja o tradiţie. Sute de copii din oraş şi din localităţile învecinate au venit să colinde pe platforma industrială de la Mioveni, în ultimii ani. Constructorul auto local a derulat sau a susţinut mai multe acţiuni destinate copiilor, pe parcursul anului, printre acestea numărându-se: „Ora de ecologie” (parteneriat cu InfoMediu), campania „Luna Mediului în Argeş” (parteneriat cu Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti), sponsorizarea proiectului „Clasic e fantastic”, activităţile pentru copii la standul Dacia de la Târgul de Carte Gaudeamus.


Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu