miercuri, 4 iulie 2012

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a primit un Logan Van de la Automobile Dacia


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Puică Nicolae al judeţului Argeş a intrat, miercuri, 4 iulie, în posesia unui vehicul Dacia Logan Van, oferit ca sponsorizare de constructorul auto local.



Autoutilitara va fi utilizată de Detaşamentul de Pompieri din Mioveni în operaţiuni de salvare, scop pentru care a fost echipată de către ISU Argeş cu girofar, staţie radio şi sirenă. Vehiculul a fost folosit drept autospecială de descarcerare. Din 2012, autospeciala a fost dotată de Detaşamentul de Pompieri Mioveni cu o motopompă, un tub de aspiraţie, două role de furtun, două stingătoare, costum şi cască de protecţie pentru a fi transformat în autospecială de primă intervenţie şi comandă.

„Având în vedere că la momentul la care ne-a fost transmisă prin comodat, la nivelul judeţului, exista o singură autospecială de descarcerare rapidă, vehiculul şi-a dovedit din plin utilitatea”, a declarat inspectorul şef al ISU Argeş, col. Ioan Popa. „S-a redus astfel timpul de răspuns la intervenţii în zona de competenţă a Detaşamentului de Pompieri Mioveni, iar din 2009 şi până în prezent autoutilitara a participat la peste 30 de misiuni pe parcursul cărora au fost salvate 12 persoane”, a continuat inspectorul-şef al ISU Argeş.

„Sănătatea şi securitatea sunt două axe esenţiale în activitatea Grupului Renault în România şi este normal ca ele să se reflecte în acţiunile pe care le facem pentru comunitatea locală. Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă este permanent în slujba judeţului pentru a interveni în situaţii extreme, iar Dacia se alătură acestui demers în beneficiul locuitorilor din Argeş”, a declarat Jérôme Olive, Director General Dacia şi Grup Renault România.

Fabricat în 2008, vehiculul este echipat Pack Confort (versiune superioară), are motorizare Diesel şi cântăreşte aproximativ 1,3 tone (cu o sarcină utilă de 725 kg). De la data punerii la dispoziţia ISU Argeş, în mai 2009, până în prezent, vehiculul a fost folosit în operaţiuni de salvare şi a parcurs peste 4 300 de kilometri.


Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu