joi, 12 iulie 2012

De Ziua Frantei, Vama si proprietarii de Dacia Logan fac spectacol la Mioveni


Aşa cum şi-a obişnuit fanii şi angajaţii, Dacia transformă şi anul acesta ziua de 14 iulie într-o adevărată sărbătoare a Mioveniului şi a mărcii româneşti preluate, în 1999, de constructorul auto francez Renault.


Programul zilei va cuprinde momente dedicate fanilor Dacia Logan, demonstraţii ale unora dintre cele mai puternice Dacia Logan din România, jocuri şi concursuri pentru copii şi, la lăsarea serii, un concert de zile mari al trupei Vama.

Tradiţionala întrecere de accelerare

Prima parte a zilei va fi dedicată pasionaţilor de Dacia şi iubitorilor de cai putere.

Proprietarii de Dacia Logan care vor participa la cea de-a treia reuniune regională vor putea să se înscrie, începând cu ora 11.00, la proba de accelerare organizată de iniţiatorii întâlnirii, Logan Club Mioveni şi Logan Club Piteşti, împreună cu Asociaţia Sportivă Sprint Club şi Primăria Mioveni. Proba va avea loc în apropierea uzinei, între Porţile 2 şi 3. Cel puţin 40 de vehicule sunt aşteptate să se înscrie în competiţie, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţiile anterioare, derulate în 2009 şi 2010. Pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului, Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală Mioveni vor restricţiona circulaţia pe strada Uzinei, între Porţile 2 şi 3, în intervalul 11.00 – 14.30.

Cursa va fi urmată de o demonstraţie susţinută de pilotul Bogdan Rusea, concurent în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop (CNVC), care conduce cel mai puternic vehicul Dacia Logan din România (190 CP). Bogdan Rusea şi echipa sa, Serus Racing Club, au în palmares 10 premii la competiţii (7 premii I, 2 premii II, 1 premiu III) şi un titlu de campion naţional la categoria H2 pentru anul 2011. În actualul sezon al Campionatului, Bogdan s-a clasat pe primul loc la Teliu (mai) şi la Râşnov (iunie), la categoria H2.

Ceremonia de premiere a câştigătorilor probei de accelerare va avea loc pe scena de pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 17.00. Primăria Mioveni, Automobile Dacia şi sponsorii reuniunii regionale vor oferi premiile constând în obiectele promoţionale şi accesorii pentru vehicule. Vor fi premiaţi primii trei clasaţi la fiecare categorie, în funcţie de tipul de motorizare (1,4 l benzină, 1,6 l benzină şi 1,5 DCI). Alte trei premii vor fi acordate celor mai frumoase Dacia Logan participante la regională şi vor onora proprietari ai modelul fabricat la Mioveni care a intrat în galeria Legendelor pe roţi a prestigioasei reviste Automotive News Europe.

Momentul copiilor

După ceremonia de premiere şi după probele tehnice, de la ora 19.30, copiii sunt aşteptaţi tot pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor la un program special creat pentru ei. Actori în costume inspirate de personaje de poveste îi vor picta pe feţe, le vor face figurine din baloane şi îi vor implica în diferite jocuri şi concursuri. Programul dedicat celor mai tineri fani ai Dacia se va încheia la 20.30.


Tudor Chirilă şi Vama în concert

În jurul orei 21.00, pe scenă va urca trupa VAMA. Formaţia a fost constituită în jurul lui Tudor Chirilă şi al lui Eugen Caminschi, solistul şi, respectiv, chitaristul trupei VAMA Veche. Din 2006, din momentul despărţirii trupei VAMA Veche, cei doi au dus mai departe spiritul acesteia alături de Lucian Cioargă (tobe), Dan Opriş (bas) şi Raul Kusak (clape), care a fost înlocuit câţiva ani mai târziu de către Gelu Ionescu.

Muzica lor este ca marea, spun ei: câteodată calmă, câteodată furtunoasă, dar mereu liberă şi nestăpânită. Acesta este spiritul VĂMII care i-a făcut atât de iubiţi şi ascultaţi. VAMA este a celor care îşi spun fără reţineri părerea, dar mai ales nu ezită să o cânte cu voce tare.

În luna mai a acestui an, trupa a lansat cel de-al doilea album, intitulat 2012, un disc mai rock şi mai optimist decât precedentul, care a fost primit foarte bine de către fanii formaţiei. Albumul vine dupa trei ani în care VAMA s-a sudat, s-a consolidat, relaţiile muzicale s-au întărit, iar membrii formaţiei au evoluat.

Concertul este organizat cu sprijinul Primăriei Mioveni şi al Consiliului Local Mioveni şi are ca parteneri media Kiss FM, Şapte seri şi Absolut tv. Tradiţia concertelor anuale organizate de Automobile Dacia la Mioveni cu ocazia Zilei Franţei a fost iniţiată în 2006, cu un concert susţinut de Ştefan Bănică Jr., şi a continuat cu Holograf (2007), Voltaj (2008), Aurelian Temişan, Daniel Iordachioaie şi formatia O-la-la (2009), Direcţia 5 (2010) şi Bere gratis şi Fly Project (2011).


Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu