vineri, 11 mai 2012

Renault va anticipa revenirea mărcii Alpine prin conceptul Zar


Marca sportivă franceză Alpine va fi relansată pe 25 mai. Brandul va renaste la Monaco în preambulul Marelui Premiu de Formula1 unde va fi revelat conceptul Zar. Prototipul va avea un motor de 400 CP.



Renault se pregăteste să adauge la zestrea actuală un brand iconic ce activat exclusiv în lumea masinilor de performantă. După Samsung si Dacia, portofoliul francezilor se va îmbogăti cu o marca sportivă Alpine, a cărei perioadă de glorie s-a întins de-a lungul a trei decenii. Relansarea a fost plănuită la sfârsitul acestei luni în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco.

Brandul înfiintat de John Rédélé în anul 1962 si care a dominat scena mondială a vehiculelor sport de clasă mică va renaste printr-un concept denumit Zar.

Inspirat din formele prototipului DeZir, conceptul care va prefigura liniile unei noi familii de modele franceze. Sub capotă se va afla un motor capabil să genereze 400 de cai putere. Este posibil ca masina de studiu să dispune de o versiune modificată a propulsorului V6 montat pe Nissan GT-R.

Revenirea mărcii Alpine este plănuită încă de acum doi ani, momentul relansării urmând să se petreacă peste exact două săptămâni.

Pe 25 mai se sărbătoresc 50 de ani de la nasterea mărcii sportive, iar Renault s-a gândit să celebreze acest moment pe circuitul stradal de la Monaco, în arena bolizilor de Formula 1.

Ultimul Alpine a fost fabricat în 1995 si a fost un coupe din seria A610, la vremea respectivă unul din cele mai aerodinamice automobile din lume. Propulsorul de origine Renault genera 250 de cai putere dintr-un bloc motor de 3.0 litri aspirat natural.


via www.autopassione.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu