luni, 28 noiembrie 2011

Noul Renault Kangoo Z.E. este 'International Van Of The Year 2012'

  • Renault Kangoo Z.E., furgoneta 100 % electrica, a fost votat « International Van of The Year 2012 » de catre un juriu format din 22 de jurnalisti europeni specializati in vehicule comerciale.
  • Este pentru prima data in istorie cand un vehicul electric castiga acest titlu, surclasand numeroase modele termice cu care a intrat in concurenta.
  • Juriul a fost convins de virtutile ecologice Zero Emisii* ale furgonetei, dar si de calitatile sale functionale si economice.
  • Comercializat incepand cu luna octombrie in Europa, Kangoo Z.E. a castigat deja 3 premii: “International Van of the Year 2012” si alte 2 premii in Irlanda si Danemarca.

Cu 104 puncte din 168 posibile, Kangoo Z.E. a castigat titlul atat de mult disputat «Van of The Year 2012» , devansand modele precum Iveco Daily, Fiat Ducato si VW Caddy. Prestigiosul trofeu a fost inmanat lui Jean-Marie Hurtiger, Director al Diviziei de Vehicule Utilitare Renault, in cadrul galei de deschidere a celei de-a 14-a editii a salonului International «Trailer» din Belgia.

Pieter Wieman, presedintele juriului a declarat: «Cu Kangoo Z.E., Renault reuseste sa transforme vehiculul electric intr-o oferta accesibila clientilor de furgonete din Europa. Acest model are si o contributie majora la protectia mediului inconjurator, una dintre cele mai importante probleme din domeniul transportului rutier de marfuri».

Jean-Marie Hurtiger a declarat. «Acest premiu rasplateste eforturile echipelor Renault care s-au dedicat in ultimii ani proiectului Kangoo Z.E., unul din cele patru modele ale gamei electrice Renault. Compania in integralitatea sa a fost implicata in aceasta aventura, fie ca vorbim despre centrele de design, uzina de la Maubeuge sau echipele comerciale. Au acceptat aceasta provocare intr-un mod remarcabil, demonstrand determinare, creativitate, dar mai ales un spirit extraordinar de echipa.»

Kangoo Z.E., un vehicul comercial by Renault

Gama Renault, numarul 1 in vanzarile de vehicule utilitare in Europa incepand cu 1998, se extinde prin lansarea Kangoo Z.E., versiunea electrica a modelului Kangoo. Este prima furgoneta 100 % electrica integral produsa de un constructor in uzina.

Kangoo Z.E. propune aceleasi capacitati de incarcare si aceleasi dimensiuni ca si varianta sa termica, datorita amplasarii bateriei sub planseu. Gama Kangoo Z.E. include 2 variante de lungime si 3 versiuni, toate produse in uzina MCA Maubeuge din Franta, pe aceeasi linie de productie ca si Kangoo termic. Este vorba despre Kangoo Z.E., Kangoo Z.E. Maxi 2 locuri si Kangoo Z.E. Maxi 5 locuri. Aceasta diversitate vine in intampinarea unei multitudini de nevoi ale clientilor profesionali, dedicat atat transportului de marfuri, cu un volum util de la 3 m3 la 4,6 m3 , cat si celui de persoane.

Primul model Renault Z.E. accesibil

Kangoo Z.E., primul model din gama Renault Z.E., are un pret de 20 000 € fara TVA in Europa (fara stimulent fiscal). In Franta, Kangoo Z.E. este propus la 15 000 € fara TVA datorita bonus-ului de 5 000 € oferit de stat. Bateria este inchiriata incepand cu 72 € fara TVA / luna pentru un contract de 36 luni si 10.000 km.

Atu-ul ecologic

In Franta, bilantul CO2 complet, tinand cont de emisiile generate de productia de electricitate, este extrem de favorabil vehiculului electric. Bilantul este de numai 12 g de CO2 pe km. Pentru juriul Van of the Year, aceasta contributie la reducerea emisiilor de CO2 este cu atat mai importanta cu cat Kangoo Z.E. a fost conceput pentru productia de serie.

Trei premii pentru un model recent lansat

Distinctia «International Van of the Year 2012» completeaza seria de premii atribuite modelului Kangoo Z.E. in Europa. Acesta este al treilea trofeu castigat de Renault Kangoo Z.E., dupa titlul de « Van of de Year» in Danemarca si cel de «Fleet transport green commercial 2012» obtinut in Irlanda.

ANEXA: Kangoo Z.E. – vehicul comercial adaptat pentru carosari

Ca si pentru celelalte modele din gama de vehicule comerciale Renault, Kangoo Z.E. este adaptat pentru transformarile realizate de catre carosieri agreati Renault. De exemplu:

Kangoo Z.E. Pick up, pentru serviciile tehnice municipale (adaptare realizata de catre compania Durisotti)
Kangoo Z.E. Ambulanta pentru transporturile inter unitati spitalizare (adaptare realizata de catre compania BSE)
Kangoo Z.E. Iso Frigo, pentru livrarile de produse refrigerate intra-urbane (adaptare realizata de catre companiile ECP si GRUAU-ISBERG)

Acordul de Carosare a fost implementat de Renault in 2010. Permite fiecarui carosier agreat sa realizeze toate transformarile pe care le doreste pe ansamblul vehiculelor comerciale Renault, pe o perioada de 3 ani. Este o garantie pentru diversitatea adaptarilor complementare, pentru a raspunde tuturor cerintelor clientilor profesionali, dar si un gaj de calitate, fiind certificat de catre Renault. In cazul modelului Kangoo Z.E., carosierii urmeaza module speciale de instruire si certificare.

* In exploatare.


Sursa: Renault Romania
Link

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu