joi, 27 octombrie 2011

Angajatii Dacia si familiile acestora viziteaza uzinele in trenulet


La sfarsitul lunii iunie 2011, Dacia a inaugurat o modalitate de vizite inedita in Romania si in Grupul Renault: un trenulet de vizite destinat in principal angajatilor si familiilor acestora. Trenuletul este format dintr-un vehicul electric si un vagonet cu o capacitate de 17 locuri (din care unul apartine insotitorului de grup). Traseul complet al unei vizite cu trenuletul dureaza doua ore, iar vizitatorii beneficiaza de un ghid audio cu informatii despre fiecare departament.


Vizita incepe in departamentele Presaj, Caroserie si Montaj General (zone de activitate din perimetrul Uzinei Vehicule Dacia) si continua la Expeditii Vehicule (Directia Logistica Centrala) si la Uzina Mecanica si Şasiuri Dacia (Motoare, Cutii de viteze TL, Sudura/Presaj/Şasiuri, Aluminiu).Acest demers face parte din planul de comunicare in intern al companiei.

De ce un trenulet?

Odata cu lansarea modelului Logan, in iunie 2004, uzina Dacia de la Mioveni a suscitat un interes imens pentru a-si deschide portile. Multi dintre angajatii Dacia si-au exprimat dorinta de a vizita si celelalte departamente in afara celui in care isi desfasoara activitatea. Totodata, a fost solicitata si organizarea unor operatiuni de tip “porti deschise”, in cadrul carora si familiile salariatilor Dacia sa poata avea acces in uzine. Aparitia trenuletului permite companiei sa raspunda intr-un mod eficient si sigur cererilor constante de vizite. Astfel, o vizita cu trenuletul ofera vizitatorilor ocazia de a vedea cum se construieste o masina, de la prelucrarea tablei si a pieselor din tabla, la sudura acestora, pana la montajul caroseriei, motorului, cutiei de viteze, parbrizului, capotei, cablajelor, scaunelor, volanului si farurilor.
În ultimii opt ani, peste 14 000 de persoane au vizitat uzina.


Un program adaptat cererii

Vizitele cu trenuletul functioneaza dupa programul: 9:15-11:15, 12:30-14:30, 15:30-17:30, 18:00-20:00. Angajatii care doresc se pot inscrie si isi pot inscrie membrii familiilor la persoanele special desemnate in fiecare departament al uzinelor.

Cel mai tanar vizitator are 10 ani

Cifrele inregistrate de la lansarea trenuletului au demonstrat ca a fost o idee de succes. De la lansarea operatiunii cu trenuletul, la sfarsitul lunii iunie, si pana la mijlocul lui octombrie, peste 1200 de persoane au vizitat uzinele Dacia cu trenuletul, din care aproape 1000 persoane sunt angajati si membri ai familiilor acestora. Cel mai tanar vizitator are 10 ani, iar cel mai varstnic 83 de ani.

Sigur si ecologic

Înainte de existenta trenuletului, vizitele la Dacia erau organizate pe jos. Vizitatorii erau echipati cu incaltaminte speciala de protectie si instruiti pentru a respecta consemnele de securitate, astfel incat vizitele sa se desfasoare in bune conditii. Aparitia trenuletului a sporit confortul si gradul de securitate al vizitatorilor. Limitarea de viteza, de 5km/h, permite o buna vizibilitate a departamentelor vizitate, iar pasagerii se afla in siguranta.

Solutia electrica pentru trenulet vine in coerenta cu eforturile depuse de companie pentru protejarea mediului. Dacia foloseste deja acest tip de vehicule electrice pe platforma, in scopuri logistice, pentru tractarea bazelor rulante care trasporta diverse componente intre departamente.
Recent, uzinele Dacia au fost recertificate ISO 14001.

Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu