miercuri, 17 august 2011

Dacia Duster a pornit in cea de-a patra aventura Redescopera Romania



Cea de-a patra etapa a campaniei „Redescopera Romania” a demarat duminica, 14 august. Cinci Dacia Duster vor fi conduse timp de o saptamana prin tinutul Dobrogei, pana in apropiere de Delta Dunarii. Douazeci de bloggeri au ales sa participe in aceasta etapa, ei urmand sa „redescopere” in fiecare dintre cele sapte zile cate un obiectiv important din punct de vedere istoric si cultural, pentru a-l include pe harta virtuala a proiectului.

Aflata in vecinatatea Marii Negre si a Deltei Dunarii, regiunea Dobrogei este un teritoriu incarcat de istorie, un spatiu al diversitatii biologice, dar si un caleidoscop al minoritatilor etnice. Participantii la cea de-a patra etapa „Redescopera Romania” vor avea ocazia de a explora toate aceste aspecte si de a impartasi cititorilor care sunt locurile care merita retinute in cazul unei excursii prin vechea „Dacia Pontica”.

Pe parcursul primelor zile ale calatoriei, cele cinci Dacia Duster ii vor conduce pe „exploratori” la Adamclisi, pentru a vedea Tropaeum Traiani, ruinele cetatii bizantine Pacuiu lui Soare, probabil cea dintai mitropolie crestin-ortodoxa din Romania, si Manastirea Dervent. Ele nu vor ocoli nici situl arheologic de la Capidava, Valul lui Traian sau Biserica de creta Basarabi, sapata intr-un deal de creta din apropierea carierei din comuna cu acelasi nume.


In drum spre Tulcea, echipajele vor vizita si cetatile Histria, Enisala si Libida. Va urma un scurt popas in satul Bas Punar (Fantana Mare), locuit in majoritate de populatie de etnie turca, pentru a observa obiceiurile specifice acestei culturi. Doua zile au fost rezervate „redescoperirii” Deltei Dunarii, probabil mult prea putin pentru fotografii impatimiti prezenti in aceasta etapa. La final, participantii vor vizita comuna Turcoaia si lacul cu acelasi nume, orasele Tulcea, Macin si Braila, unde vor admira vechiul Castel de Apa din Gradina Publica.

Un element de noutate cu care vine aceasta etapa a proiectului este aplicatia specifica pentru iPad, Redescopera Romania fiind prima campanie romaneasca pentru care a fost dezvoltata o aplicatie de iPad dedicata.


Sursa: www.daciagroup.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu